vineri, 30 octombrie 2009

Viata de student


Cred, ca abia acum, imi dau seama ce inseamna "viata de student".Auzeam tot felul de basme care pareau credibile dar acum o simt pe propria piele.E grea viata de student, dar e unica.As vrea sa raman inca 20 de ani, cel putin, tot studenta cu viata pe care o am acum.
Din pacate, multi sunt cei care nu stiu ce presupune asta si sincer se merita sa treci prin etapa asta frumoasa a vietii.
Cand spun viata de student, nu ma refer doar la faptul de a face o facultate.Viata de student e atunci cand te distrezi pana nu mai poti si a doua zi mergi la facultate si totusi parca mai ai energie si sa inveti ,sa alergi la sala pentru ca la 10 se inchide,dupa sa mergi in camin cu gandul ca te pui sa dormi si totusi ai uitat sa cumperi paine si ai colegi care au de mancare si astfel te salveaza.Ajungi in camera si ai vrea sa dormi dar parca te-ar tenta sa faci altceva.Si totusi cand reusesti sa adormi suna telefonul si cineva te roaga sa cobori pana jos.Niciodata nu e loc de plictiseala, de melancolie in camin.Daca ai nevoie de un sfat ai la cine sa apelezi,daca ai ramas fara bani la fel.Daca te supara cineva sunt o gramada de locuri unde iesi,te relaxezi si uiti.
Parca poti studia mai bine in camin cand vezi ca toti invata si numai tu freci menta.Cand inveti numai inveti,nu faci altceva,iar cand te distrezi te distrezi,nimic nu mai exista pe lume.Nu le amesteci activitatile dar le combini de minune.

2 comentarii:

Cătălina spunea...

oo da..viaţa de student e frumoasă dacă stai la cămin.

Anonim spunea...

In primii doi ani de studentie am stat in chirie, in uramtorii doi ani, la camin. Nu se compara viata de la camin cu cea din chirie.

Uite ce zice Dan Helciug ( Spitatlul de Urgenta) despre studentie:
''Viata de student este o experienta extraordinara. Poti vorbi dimineata la o cafea despre Cioran si seara la o bere despre femei de moravuri usoare. Lucrurile simple se impletesc in antiteza cu cele complicate si formeaza un tablou unic si fascinant. E poate ultimul refugiu al libertatii post-adolscentine. E locul unde nu ai prea multe responsabilitati dar in acelasi timp le creezi pentru mai tarziu. E terenul de joaca al semi-zeilor, unde aproape totul este posibil.''