vineri, 9 aprilie 2010

Emotii

In momentul in care vom reusi sa ne controlam propriile emotii vom castiga mai mult de o avere.Gresim de cele mai multe ori,pentru ca ne lasam influentati de emotii.Devenim subiectivi si interpretam gresit.Putem genera o furtuna intr-un pahar de apa si nici macar nu am realiza ce efecte negative si ce proportii uriase ar atinge acestea in comparatie cu cauza.Trebuie sa existe un echilibru intre cauza si efect,iar datorita emotiilor totul se amplifica in ochii nostri.De cate ori nu am primit un compliment si am rasturnat situatia crezand ca e o jignire?Emotiile pozitive cat si cele negative sunt ca o oglinda care modifica realitatea.Exista oglinzi in care te vezi total diferit asa si realitatea poate fi modificata prin prisma acestora.
De am putea lua lucrurile asa cum sunt,nu transformate in minte multe probleme ar disparea sau nici macar n-ar exista.

3 comentarii:

robert spunea...

Prin control ar trebui sa inteleg canalizarea si nu inhibarea lor?! caci altfel nu vad cum am mai fi ceea ce suntem acum: oameni.
Cred ca este un subiect interesant si poate fi dezbatut mult mai in profunzime ;)

lumina cerului spunea...

Sunt de acord cu domnul Robert. Suntem ceea ce suntem prin faptul ca suntem emotivi. Spuneai ca totul ar fi rezolvat daca am lua totul asa cum este. Din pacate suntem oameni si nu putem sa percepem lucrurile altfel decat prin prisma credintei noastre, a conveingerilor noastre, a experientei noastre in aceasta viata. Asta v-a face ca intotdeauna un lucru spus cu un anumit sens de o persoana, sa fie interpretat in 1000 de feluri de 1000 de persoane. De aceea cu unii ne intelegem bine, cu altii nu, si e mai bine asa. Altfel am semana mult prea mult cu niste robotei. Stiu, problema ta ramane asa in picioare, insa rezolvarea ei prin aceasta metoda, cred eu ca ar duce la niste probleme sociologice de natura mesajelor spionilor: " 3 ... 2 ... 1 ... BOOOOOOOOOOM"!

Virtualkid spunea...

...crezi ca ai putea sa traiesti intr-o lume din care sa lipseasca emotia???