vineri, 17 decembrie 2010

Obisnuinta

Traim in rutina si ne mai intrebam de ce suntem niste oameni "morti", de ce nu ne mai incanta nimic,de ce entuziasmul descreste si tristetea ne caracterizeaza de cele mai multe ori.
Parca suntem prinsi intr-un ciclu care se repeta iar si iar la nesfarsit.Problema e ca suntem chiar dependenti de acest ciclu.Cand esti in zona rutinei te simti comfortabil,crezi ca totul merge bine si continui la nesfarsit, sa faci aceleasi lucruri zilnic.Ca un robot.In momentul in care apare un element necunoscut,reactionezi cu teama ori cu neincredere.Aceasta depaseste zona ta de comfort,presupune curaj,imaginatie dar e foarte necesar ca sa te dezvolti,sa-ti imbogatesti cunostintele.
Pana si corpul tau da inapoi:daca e o provocare mare,incepi sa ai emotii,sa apara tot felul de simptome care sa te traga inapoi.E instinctul de autoconservare. Nu numai corpul tau face acest lucru cu tine ci chiar si alte "corpuri"...
Tendinta oamenilor e de a-i trage pe ceilalti in jos,sau de a-i mentine la linia de plutire. Cand unul incearca sa depaseasca limita,ceilalti reactioneaza negativ.Iti vor spune "Nu vei reusi sa faci asta.Poti face asa sau altfel..." Vor incerca sa te convinga ca esti un simplu om ca ei care nu poate sa-si depaseasca conditia. Si daca ii asculti se simt bine,daca nu, vor face tot posibilul sa te opreasca.
Si acest "fenomen" e al dracului de normal si de natural. Biologic suntem formati sa actionam astfel.
Insa pe langa instincte mai avem si ratiune.Si cu cat trecem mai mult in zona de imcomfort, cu cat depasim mai mult obisnuinta, cu atat mai profesionisti suntem.

7 comentarii:

Liviu R. spunea...

Diana,hai sa iesim putin din rutina!
http://grupulmwb.blogspot.com/

Rosaline spunea...

este foarte adevarat ce spui - multi oameni isi traiesc viata in rutina doar pentru ca le e frica de necunoscut, de fericire...Sa incercam sa nu fim si noi asa.
Apropo, draguta poza! :-*

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
New Sensations spunea...

Merry Christmas!

Anonim spunea...

Definitia cuvantului joc, asa cum apare in DEX, dictionarul folosit pentru cunoasterea vocabularului romanesc actual, poate fi utila pentru a arata ce aspecte ale jocului sunt prezente in fragmentele literare citite:
Joc=1. Actiunea de a juca si rezultatul ei; activitate distractive (mai ales la copii), joaca; joc de societate= distractie intr-un grup de persoane care consta din intrebari si raspunsuri hazlii sau din dezlegarea unor probleme amuzante; joc de cuvinte= gluma bazata pe asemanarea de sunete dintre doua cuvinte cu interes diferit; calambur.
2. Competitie sportive de echipa careia ii este proprie si lupta sportive (baschet fotbal etc.); Mod specific de a juca, de a se comporta intr-o intrecere sportive.
3. Deplasare relativa maxima pe o directie data intre doua piese asamblate, considerate fata de pozitia de contact pe directia respective.
4. Model simplificat si formal al unei situatii, construit pentru a face posibila analiza pe cale matematica a acestei situatii; Teoria jocurilor= teorie matematica a situatiilor conflictuale in care doua sau mai multe parti au scopuri, tendinte conflictuale.

robert spunea...

Craciun fericit si bucurii alaturi de cei dragi!

Anonim spunea...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel