joi, 9 iulie 2009

Nu face promisiuni pentru ziua de maine


„Nimeni nu poate sa garanteze ca doi oameni vor fi împreuna si fericiti pentru totdeauna, pentru ca oamenii se schimba. Când întâlnesti o femeie, ea este o persoana, tu esti o persoana. Dupa zece ani tu vei fi alta persoana, ea va fi alta persoana. Ca un râu, ca apa curgatoare. Cei doi care s-au îndragostit nu mai sunt acolo. De acum te agati de promisiunile facute de altii, nu de tine. Un om cu întelegerea lucrurilor nu face promisiuni pentru ziua de mâine, ci spune mereu „în acest moment”. Un om sincer nu poate sa promita. Cum ar putea? Cine stie ce va fi mâine? Mâine poate ca vine, poate ca nu vine. Vine ziua de mâine: poate fi sau poate sa nu fie la fel. Vine ziua de mâine si gasesti pe cineva cu care te potrivesti mai profund, mai armonios... Lumea e mare. De ce sa-ti epuizezi toate posibilitatile de astazi? Lasa usa deschisa tuturor variantelor.”
Osho


Sunt ferm convinsa ca toti am facut promisiuni la viata noastra pe care nu le-am respectat.Cea mai mare greseala este sa crezi in vorbe care astazi sunt valabile..maine nu mai sunt.
Multi stim cum e senzatia cand credem cu toata puterea intr-o promisiune si atunci cand asteptarile ne sunt inselate, simtim cum se prabuseste cerul peste noi.
Prima lectie care am invatat-o zilele astea e ca e mai bine pentru mine si pentru ceilalti sa nu fac promisiuni, sa nu dau garantii si sa nu ma incred in vorbele altora.
Azi ai impresia ca iubesti pe cineva, maine iubesti pe altcineva.Totul e relativ, noi suntem schimbatori, ne transformam pe zi ce trece.
O promisiune pentru maine este o minciuna deoarece nu putem fi siguri decat pe timpul prezent.




Niciun comentariu: