joi, 13 august 2009

Banii si fericirea


In ultimul timp parca totul se invarte in jurul banilor.Parerea mea e ca daca ti-i doresti mai presus de orice devii sclavul lor.Iti lasi iubita,iubitul,familia,tara,linistea pentru ei.Si muncesti,muncesti si intr-un final e prea tarziu sa mai faci ceva.Viata deja a trecut pe langa tine,nu te-a iertat.
Am prieteni roboti.Prin asta vreau sa zic ca sunt sclavi,inrobiti in munca si nu vad altceva decat munca,munca,munca.Lucreaza zi de zi,uneori si noaptea,iar restul bucuriilor..trec pe langa ei.E ca si cum ti-ar pune cineva un val pe ochi.Asa vad ei viata.Oportunitatile se irosesc,fericirea la fel si ei continua si muncesc pana la epuizare.Asteapta sa fie remarcati,sa fie avansati sa castige mai multi bani.Si poate ca vor fi...Dar niciodata nu vor trai ca oamenii..niciodata n-o sa se multumeasca cu ce au.Vor vrea tot mai mult.Perfectiunea nu exista.Nici nu trebuie sa iti pierzi timpul sa o cauti.O gasesti in lucrurile marunte,minuscule,zilnice.Un zambet iti poate oferi mai multe decat o caruta de bani.O vorba buna,intelegerea,iubirea te fac mai implinit.
Atatea relatii se destrama din cauza banilor,atatea crime din cauza banilor,atata nefericire...
Si visele mele s-au spulberat candva tot din cauza banilor.Urasc persoanele avide de putere,de bani,de lucruri materiale.Recunosc,banii sunt importanti.Nu poti trai fara ei.Dar nu trebuie sa reprezinte mai mult decat o necesitate.Tu trebuie sa fii stapanul lor,nu ei sa te stapaneasca pe tine.Banii iti aduc uneori fericirea dar nu o mentin.Iti aduc puterea dar nu si respectul.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Acel gen de persoane nu o sa fie 100% multumiti oricat ar avea. Daca nu poti sa te bucuri de putinul pe care il ai, nu o sa te bucuri cand o sa ai mai mult.

Personalele acestea poate au deja o multumite de lucruri pt. care pot sa se bucure. Insa cred mai mult in iluzii decat in realitatea lor care e plina de orice isi doresc.:)