joi, 20 august 2009

Dragostea


"Cuvântul dragoste poate avea două sensuri absolut diferite - nu doar diferite, ci diametral opuse. Un sens, este dragostea ca o relaţie; celălalt este ca o stare de a fi.

În momentul în care devine o relaţie, dragostea devine sclavie, fiindcă apar aşteptări, apar cerinţe, apar frustări şi un efort al ambelor părţi de a domina. Devine o luptă pentru putere. Relaţia nu este lucrul corect. Dar dragoste ca stare de a fi este total diferită. Înseamnă că pur şi simplu iubeşti; nu creezi o relaţie prin asta.

Dragostea ta este ca parfumul unei flori. Nu creează o relaţie; nu-ţi cere să fii într-un mod anume, să te porţi într-un fel anume, să acţionezi într-un mod anume. Nu impune nimic. Pur şi simplu împărtăşeşte. Şi împărtăşind nu-şi doreşte nici o răsplată. Însăşi împărţirea e o răsplată"
Osho-Libertatea

3 comentarii:

Cachorro Louco spunea...

Diana :Acredito que o amôr é um sentimento que nos domina ,e nós nunca podemos dominar êle.O amôr tem vida própria ,vai e volta em nossas vidas.Aprendi com o tempo e com minhas lágrimas que podemos amar muitas vezes na vida ,pessoas diferentes ,em momentos diferentes ,mas temos acima de tudo que amar o amôr.Beijos

Diana Slavu spunea...

Am ajuns si eu la concluzia ca dragostea ne domina,ne transforma desi nu e ceva de dorit.

Unknown spunea...

"Devine o luptă pentru putere. "
O lupta pt. iluzii poate.
Problema incepe de la inceput cand ti-ai facut asteptari gresite si bazate pe subconstientul tau nu pe realitate.
Cand faci asa e foarte greu sa obtii in realitate ce vroiai in subcosntient.