sâmbătă, 29 august 2009

Calea catre o relatie de succes -Partea I


Exista 3 categorii de persoane:
1.Persoane care se indragostesc foarte rapid dar la fel de rapid uita
2.Persoane care se indragostesc foarte greu si la fel de greu trec peste
3.Persoane care nu se indragostesc niciodata
Acum prefer sa exclud din discutie persoanele care nu se indragostesc.Si o sa vorbesc despre acelea care au simtit fiorul iubirii.

Dragostea are mai multe etape:prima data ai o senzatie de euforie,de bucurie,simti fluturi in stomac.Totul in jurul tau are sens,ai dorinta de a-l vedea mereu langa tine,iar parca gandurile numai inspre el zboara.Dar etapa aceasta trece foarte repede o data ce corpul se obisnuieste cu celalalt.
A doua etapa e mult mai complicata.Acum..pot aparea mai multe tentatii daca nu esti indragostit cu adevarat,poate aparea starea de plictis,de sufocare,de suprasaturatie,de nervozitate.Daca nu stii sa il intelegi pe celalalt,sa-l accepti asa cum e,sa-l apreciezi nu vei mai ajunge la etapa a 3-a.
A treia etapa si cea mai profunda presupune comunicarea sufleteasca.Daca la inceput ti-ai ales un partener pentru fizic,bani,sau alte motive is foarte mari sansele sa fii incompatibila din punct de vedere sufletesc cu acea persoana.Dar daca totul merge bine acum vei simti ca ai un suflet pereche,ca va completati unul pe celalalt,ca dai totul pentru ca perechea ta sa fie fericita.
Cel mai greu e sa treci de etapa a doua.Multi se sperie,si dau inapoi.Au o stare de confuzie,de tristete sau melancolie.Acum ca euforia a trecut vor sa se simta iar ca la inceput,dar acest lucru e imposibil.Poti simti lucruri mult mai frumoase,superioare...dar ce ai simtit la inceput nu vei mai simti.Daca esti dependent de acea stare iti poti gasi alt partener dar la fel...va trece sentimentul acela de bine in scurt timp.
Cele mai multe relatii se rup in etapa aceasta.Trebuie sa fii initiat,cumpatat ca relatia sa dureze mult.Adevaratul motiv pentru care renuntam de cele mai multe ori e din frica.Teama ca nu stii ce simti,ca nu e ceea ce iti doresti,ca vei avea un viitor mai bun alaturi de altcineva.
Ca sa ai o relatie de succes trebuie sa observi tot ce decurge normal in relatie,si ce nu merge bine,sa pui in balanta vorbele si faptele.
Daca exista foarte multe vorbe frumoase in relatie dar fapte mai putine mai bine renunti.Inseamna ca partenerul tau nu e pregatit pentru relatie,sau nu stie ce isi doreste de la viata.Oscileaza intre mai multe stari,si toate fara vreo finalitate.

3 comentarii:

Cachorro Louco spunea...

Diana:Gostei muito deste texto .Você é muito jovem,mas tem uma visão madura sobre o amôr e o relacionamento entre duas pessoas .Agradeço por você ter colocado um tradutor no blog.Descobri que para comentar tenho de tocar o número ( )depois da palavra comentários .Vou comentar no seu blog ,escolhendo com cuidado as palavras para que fique fácil para você me entender sem precisar tradutor .Beijos

Anne spunea...

foarte interesant articolul, mult adevar se regaseste acolo

Diana Slavu spunea...

Cachorro louco multumesc pentru impresiile placute pe care ti le-am facut,eu si ceea ce scriu.o zi buna