luni, 4 ianuarie 2010

Ce sunt visele?

Conform Dex-ului, visele sunt înlănţuire de imagini, de fenomene psihice şi de idei care apar în conştiinţa omului în timpul somnului.

Importanta viselor o deducem si din faptul ca 6 ani din viata ii petrecem visand.Multi oameni au impresia ca nu viseaza dar se pare ca visam in medie 4\7 vise pe noapte;problema e ca de obicei nu-ti amintesti visele.
Daca incerci sa iti aduci aminte visul la 10 minute de la trezire sansele de a-l uita sunt de 90%.Chiar si nevazatorii is vad visele,dar nu poti visa in timp ce sforai.Studiile au arătat că activitatea cerebrală este mai intensă în timpul somnului decât când suntem trezi.

Cand eram mica,visam constant ca ma inalt,zbor si dintr-o data cad.Atunci ma trezeam destul de speriata.Povestind cu alte persoane,am remarcat ca pe perioada copilariei,visul acesta este destul de comun.In adolescenta ma chinuia visul in care incercam sa fug,dar ceva ma retinea.
Acum, foarte rar imi amintesc visele,si de obicei acestea n-au nici un inteles.

4 comentarii:

Anonim spunea...

"visele sunt atunci knd mintea o ia pe aratura,imaginand lucruri inexistente"
citat eu. :p

Monica spunea...

eu imi amintesc ca o perioada destul de lunga incepand de pe la 10 ani si durand pana pe la vreo 14 ani, visam constatnt ca ma ciocneau doua masini in acelasi timp din directii opuse, cand trebuia sa simt durerea si ipactul masinilor cu corpul meu ma trezeam tipand....

dc am visat asta ata de mult timp, nu stiu, deoarece nu am avut niciun soc, sau cel putin nu-mi amintesc.

Apoi, acusi temrin facultatea de psihologie, am citit o multime de carti despre vise ale unor autori consacrati si tot nu am gasit raspunsul....

Anonim spunea...

Visele sunt porti spre a patra dimensiune a creatiei, dimensiunea astrala, si ar fii foarte bine daca ai putea sa iti notezi cand te scoli, intr-un carnetel al tau data, si ce ai visat, ce iti mai amintesti la inceput poate fii dificil dar mai pe urma iti va folosi! Sunt foarte multe de spus despre acest subiect... www.armadaa.blogspot.com

Anonim spunea...

Da... cred ca tuturor ne place sa visam. Visul este un lucru unic. Nici eu nu imi amintesc multe vise. Stiu insa ca majoritatea viselor mele au multe personaje. Frumos blog.

www.scriitor.wordpress.com