luni, 11 ianuarie 2010

C'est la vie

Constat cu parere de rau,cat de decazuti am devenit unii dintre noi.E un infern in lumea asta plina de interese,de lipsa de respect,fara tabieturi si avida de putere.
Ne transformam in animale si consideram ca evoluam,cand de fapt involutia e mai puternica ca oricand.Faci unui om un bine si el nu numai ca nu-ti intoarce fapta inapoi ci..iti face rau.
Am ajuns la concluzia ca viata e o jungla si ca sa supravietuiesti ai nevoie de multa putere sa treci peste toate piedicile si obstacolele care apar in calea ta.Traseul nostru nu e stabilit dinainte.Noi ne alegem drumul..putem merge pe carare sau nu;alegem scurtaturile,sau drumurile lungi.Indiferent ce cale alegem,finalul calatoriei e cel mai putin important.Conteaza cu adevarat calatoria in sine,parcurgerea acestui drum,satisfactiile cu frustrarile,succesele cu insuccese,bucuriile cu supararile,iubirea cu ura.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Asa este."Viata este o provocare".Daca stii sa accepti provocarea atunci vei trai intens.Daca nu, te vei conforma la ce exista.
Iar despre oamenii rai care se dau prieteni, fetele ascunse sunt multe.

Andrei spunea...

avand in vedere ca am evoluat atat de mult in ultima suta de ani e normal sa si involuam...asa e viata, unde exista uscus exista si coboras, trebuie sa ne obijnuim. totusi exista oameni buni precum si rai, depindem de noi cum ne alegem prietenii si cunostintele. viata e si grea si frumoasa inacelasi timp, daca suntem constienti de aceste realitati putem sa ne facem viata frumoasa:)

lumina cerului spunea...

Nu cred ca involuam, ci pur si simplu am invatat sa devenim nesimtiti. Nu mai e ca in cartile de Jane Austen (Mandrie si Prejudecata de exemplu), in care se punea foarte mult accentul pe conduita, pe prezentabilitate, pe ceea ce este omul in momentul de fata, dar in functie de ceea ce a facut el la viata lui, adica daca e respectabil. Acum, precum a fost era iluminismului, este o era a acceptarii, in care totul e permis, toti sunt liberi. Din cauza aceasta se intampla toate exact asa cum le descrii. Nu as declara-o totusi o involutie, ci mai degraba o schimbare al modului de gandire ce priveste societatea.

lumina cerului spunea...

si inca ceva ... exista toti acesti termeni contradictorii: satisfactiile cu frustrariel, succesurile cu insuccesurile. cred ca arta de a trai este de a scoate invataturile din cele negative si a le implementa in cele pozitive.