luni, 11 ianuarie 2010

Frumusetea


Frumusetea e subiectiva si relativa.
Cand intri intr-un magazin,ai tendinta sa alegi produsul cu cel mai frumos ambalaj,care de obicei e si cel mai scump.Cand ajungi acasa,poti sa tragi 2 concluzii:ca au meritat banii respectivi sau ca exista o disproportie intre pret/calitate.Ramai dezamagit si iti spui ca nu vei mai cumpara niciodata genul acela de produs.Dar simturile te-au tradat.Esteticul a invins.
Frumusetea e importanta.Cine spune ca nu e,nu crede nici el ce spune.Nu inseamna ca daca exteriorul e important,e si necesar.Poti sa te descurci foarte bine si fara aspect frumos si viceversa.
Frumusetea nu e totul,pentru ca e trecatoare.Te bucuri de ea o perioada si apoi trebuie sa iti gasesti alte lucruri care sa te faca sa te simti implinita.Toti suntem atrasi de estetic pentru o perioada scurta,pentru ca apoi sa-l dam la o parte si sa cautam profunzimea unei persoane.Nu suntem doar corpuri,suntem suflete.

6 comentarii:

Anonim spunea...

“Frumusetea e subiectiva si relativa.”

Eu unul caut mereu şi mereu “produsul” cu ambalajul cel mai frumos şi conţinutul cel mai gustos...

“Nu suntem doar corpuri,suntem suflete.”

Pentru mine o relaţie (ea şi el) se bazează pe mult trup şi doar puţin suflet! Dar asta nu înseamnă că sufletul e mai puţin important!

Folosind o comparaţie deplasată, aş spune că trupul femeii e ca friptura de pui -din farfurie- şi sufletul ei e ca sarea… Friptura fără sare nu are gust! Dar nici numai cu sare nu îţi poţi potoli foamea, oricât ai încerca…. LOOOOOOOL

Hudini Silviu spunea...

hm ..adanc ... cred ca totusi trebuie sa existe un balans intre frumos si util.. asta la produse ...in ceea ce privesc relatiile..intai trebuie sa vezi ce e sub ambalaj .. sa inveti sa iubesti ce e inauntru, pentru ca frumusetea exterioara e trecatoare..ceea ce ramane e inautru..
parerea mea ..

Cu respect ma inclin

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Andrei spunea...

dah frumusetea e subiectiva si trecatoare, dar in primul rand ne atrage ''ambalaju'', el ne imbiie sa incercam ''produsul'',sa il gustam...totusi e dejeaba daca interiorul ne lasa un gust amar. frumusetea trece si ramanem cu interiorul pe care nu il cunoastem si nu il apreciem decat daca petrecem mai mult timp langa persoana aleasa. pt mine conteaza ambele, dar totusi raman de parere ca sufletul si bunatatea unei persoane ramane peste ani si prin aceste calitati ramane si frumusetea exterioara:)

dedel spunea...

da...frumusetea e trecatoare...si da..poate nu conteaza atat de mult...dar totusi e bine sa o ai...asa..pentru tine,pentru sufletul tau..sa fim seriosi,cine nu ar vrea sa fie frumos atat exterior cat si interior?..odata cu frumusetea vine si increderea..si odata cu increderea vine si o sansa mai mare de reusita in viata

lumina cerului spunea...

frumusetea este subiectiva doar in acceptiunea omeneasca. frumusetea este in orice. daca te intereseaza cumva, am scris cate ceva si pe blogul meu: http://deoareceeintuneric.blogspot.com/2010/01/regasirea-frumosului.html