vineri, 6 august 2010

Ce sa aleg camin sau chirie?Dezavantaje camin

Pentru ca am foarte multe cautari pe blog,referitor la o postare mai veche am decis sa dau cat mai multe informatii despre viata in camin,avand in vedere ca am stat un 1 an acolo,si as mai sta inca 10.
Nu vreau sa generalizez,pentru ca fiecare om are propriile vise,dorinte,preferinte dar eu si multi altii care ne-am "petrecut" zilele in Hasdeu putem spune ca e o experienta grozava.
Ca orice experienta grozava ai de strabatut si drum cu gropi,cu pietre,nu e totul asa de simplu.Am sa incep cu partile negative deoarece acestea sunt minuscule..avantajele le absorb.
Exista posibilitatea sa nimeresti cu persoane, cu un comportament care te-ar putea deranja(ex:pers. care se drogheaza,violente..etc) si cazul acesta nu poti spune ca sari pe pereti de fericire,DAR si atunci exista varianta de a te muta in alta camera.Insa,in camin,rareori stau persoane de genul acesta.Eu nu am intalnit niciuna pana acum.Mai exista si categoria persoanelor fixiste,cu tabieturi invatate de acasa(acest fenomen e foarte des intalnit mai ales la fete).Ex:persoane care cred ca au un comportament adecvat si nu suporta\nu se integreaza comportamentului majoritatii,iar atitudinea lor fata de viata lasa mult de dorit.Pe aceste persoane poti sa le ignori usor,sau sa le intelegi,sa le accepti asa cum sunt pentru ca fiecare avem ceva care enerveaza pe cel de langa noi.Eu chiar am reusit performanta de a-mi face prietene de genu'.
Te mai poate enerva si spatiul cam mic,asta in cazul fetelor...eu abia reuseam sa-mi pun jumatate de haine in dulap..restul le tineam in geamantan:)).Apoi,lipsa de intimitate,aviz celor mai pudici.Eu din punctul asta de vedere nu am avut nicio treaba,pudica nefiind,iubit neavand:))
Apoi daca esti fan "convorbiri interminabile la telefon" o sa ai de suferit,pentru ca nu prea iti auzi interlocutorul din cauza zgomotului,dar si aceasta pb se poate rezolva:faci picioare frumoase mergand pana afara.
Am auzit si varianta neplacuta cu baia comuna,dar eu as include-o la avantaje:De ce?Poi nu ai de curatat,zilnic femeia de serviciu face curat peste tot,la dus poti sta cat vrei nimeni nu te grabeste,nu-ti pasa ca murdaresti wc-ul,nu ai de-ti dat matele afara curatand si noaptea poti sa faci dus,nu te ingrijorezi ca le trezesti pe colege.
Iar acum dezavantajul cel mai mare pentru mine,singurul care m-a deranjat,dar l-am tolerat era faptul ca daca ai colege mai matinale(a nu se intelege ca ma trezeau--dormeam si daca ar fi trecut armata prin camera)ele se pun la somn foarte devreme.Ceea ce in camin nu e o regula generala,iar eu trebuia sa ma duc in sala de lectura sa citesc,la laptop sa nu tastez ori sa ma misc mai prudent ca un spion.Dar la baieti in camin,va spun din propria experienta aceasta regula nici nu exista,nici n-a pomenit nimeni vreodata de ea.
Si daca nu v-am dezamagit,o sa va prezint si avantajele de 5 ori mai mari si felul cum puteti sa faceti dintr-un dezavantaj avantaj in urmatoarea postare.

To be continued....

6 comentarii:

Unknown spunea...

E foarte greu in ambele variante, si chirie ( costa mult) , si camin ( dezavantaje etc..)

Anonim spunea...

nobody cares!

Diana Slavu spunea...

anonim..te crezi intreaga lume,incat sa vb in numele tuturor?

Danny spunea...

adica ai fost personal in camin la baieti noaptea sa vezi daca asta se intampla? acum inteleg si faza cu "pudica nefiind". Hai ca e tare compunerea asta :D

Diana Slavu spunea...

Danny,nu am avut ocazia sa merg noaptea in camin la baieti dar am stat 1 an in camin mixt si am vazut cum erau fetele si cum erau baietii...Baietii erau mult mai uniti,mai solidari,se strangeau tot timpul la un baiat in camera si daca aveai nevoie de ceva te ajutau.Mie personal imi faceau de mancare:))Atipic...baietilor..

Anonim spunea...

Am stat in Hasdeu doi ani si a fost foarte fain de fiecare data. Am avut niste colege foarte de treaba de camera, nu am avut niciodata probleme cu nici una din ele. Ba mai mult, cele cu care am stat in anul 2 mi-au devenit prietene apropiate :) Mereu ne sincronizam somnul si dorintele :)) Iti doresc bafta orice ai alege :) Eu am ales deja :)