marți, 4 august 2009

Nu conteaza ce spun altii


Intotdeauna n-am facut anumite lucruri tocmai din cauza ca ma gandeam ce vor spune ceilalti.Nu ma afisam cu anumite persoane...pentru ca ce va spune vecinul?Nu ma imbracam cum vroiam la biserica pentru ca "babele" de acolo ar fi avut grija sa ma analizeze.Nu ma imbracam cum vroiam la scoala,nu ma machiam pentru ca profesorii au avut grija sa introduca uniforme.Nu imi exprimam opinia,de multe ori, pentru ca ma gandeam ca ceea ce cred si zic..nu va fi apreciat de cei din jur.
Acum imi dau seama ca nimeni nu te poate judeca,nu poate sa spuna ceva despre tine,pot doar sa spuna ceva de ei insisi in cel mai bun caz.In timpul asta tie ti-e frica sa faci anumite lucruri,lasi oportunitatile sa treaca pe langa tine pentru ca te gandesti la altii.Oare altii se gandesc la tine asa cum o faci tu?Mereu ii urmam pe altii,facem eforturi sa ii multumim,incercam sa impunem respect,dar nu ne urmam dorintele proprii.
Nu de putine ori am patit sa fiu jignita si m-am simtit aiurea.Oare de ce?Pentru ca in loc sa ma deranjeze ce spun altii n-am cautat in mine.Am umblat dupa lucruri ieftine.Am colectat pareri..despre fizicul meu,despre intelingenta mea,despre caracterul meu.Am cautat la altii ceea ce gaseam la mine.
Pana acum aveam nevoie de sustinerea altora, de aprecierea altora, de complimentele altora.Depindeam de altii:de vorbele lor, de laudele lor.
Oricand poate veni un prost la tine sa-ti zica ca esti foarte inteligent,foarte frumos si tu esti foarte fericit.Eul tau acuma nu mai sufera:are o certificare.
In realitate numai un prost ar putea sa-ti zica ca esti inteligent.Daca ar fi mai inteligent ca tine fireste ca nu i-ai mai parea inteligent.Numai un urat ar putea zice ca esti frumos.Daca ar fi mai frumos ca tine nu i-ai parea frumos.
Noi cautam hrana zilnic..in parerile altora.Si cand primim un alt raspuns decat cel pe care il asteptam ne simtim atacati.

Un comentariu:

Anonim spunea...

[B]NZBsRus.com[/B]
Dont Bother With Slow Downloads Using NZB Files You Can Quickly Find High Quality Movies, Console Games, MP3 Singles, Applications & Download Them @ Fast Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Usenet Search[/B][/URL]