duminică, 6 septembrie 2009

Cat de important este sa asculti?


Majoritatea oamenilor au deprinderea de a vorbi si mai putin de a asculta.Multi sunt prea ocupati sa le vina randul la vorbit ca sa-l mai asculte si pe celalalt.
Parerea mea e ca atunci cand vorbesti nu inveti nimic,eventual te descarci.Arta de a asculta pe cineva iti aduce o gramada de avantaje.


A asculta inseamna respect


"Ascultarea, nu imitarea, poate fi cea mai sincera forma de a flata." -Joyce Brothers
De multe ori am patit ca vorbeam cu cineva si acea persoana nu ma privea in ochi,era ocupata cu altceva.Aparea un sentiment de frustrare,ma simteam fara valoare chiar daca imi spunea ca ma asculta.Problema era ca nu se concentra asupra mea.Cand asculti pe cineva,trebuie sa respecti acea persoana si sa ii acorzi atentie.

Ascultarea iti aduce cunoastere

"Este o pierdere de timp sa incerci sa vinzi raspunsuri adevarate cuiva care vrea sa cumpere ecouri."
E bine sa ne ferim sa ne punem intr-o situatie in care sa ne consideram experti,atotstiutori.Astfel nu mai inveti nimic,nu mai cresti.Cand crezi ca tu le stii pe toate,ca cel de langa tine nu stie mai mult decat tine,nu mai esti capabil sa asculti,nu mai ai subiecte cu persoana respectiva si te autolimitezi.
"Urechea care nu aude tradeaza o minte incuiata" Jim Dornan
Ca sa fii un bun ascultator trebuie sa asculti cu mintea si cu sufletul,sa ai intentia de a intelege mesajul transmis,sa asculti cu ochii,sa asculti si ceea ce nu spun,sa asculti asa cum ti-ar place sa fii ascultat.

3 comentarii:

Eleonora Lisnic spunea...

Sunt de acord cu concluziile tale. Chiar nu-i înţeleg pe oamenii care nu ne privesc în timp ce vorbesc cu noi. Mai ales că ei sunt în pierdere. Pe lângă cuvinte, contează mimica, expresia ochilor şi ei pierd atâta informaţie... :)

Cachorro Louco spunea...

Diana : Ouvindo aprendemos muita coisa que não conhecemos ainda.Mas para ouvir é preciso ter paciência porque nem todas as pessoas são capazes de falar aquilo que pensam ou sentem de modo que nós possamos entender .Comunicação não é o que você fala ,mas o que o outro entende .Beijos

Blog de um Brasileiro spunea...

Querida Diana, obrigado pelo comentário colocado no meu blog. Fiquei até surpreso com ele, vindo de um país distante como a Romenia. Aliás, tenho lido muito sobre a Romênia e outros países do Leste Europeu, pois a história deles me encanta por demais. Como você viu, recentemente terminei de ler "O HISTORIADOR" que fala muito sobre estes belos países.
Além do mais posso te dizer que você é muito bonita, mas muito bonita mesmo.
Um grande abraço, e adoraria entender seus textos mas não consigo.
Blog de Um Brasileiro