sâmbătă, 12 septembrie 2009

cica barbatii se tem de insuratoare


Am citit zilele acestea in evenimentul zilei,ca barbatii se tem de insuratoare.
Dupa parerea mea,casatoria este o legatura foarte puternica,care te schimba si te obliga sa nu mai ai aceleasi obiceiuri.Deoarece toti suntem tematori in fata unei schimbari majore,atat barbatii cat si femeile ar avea aceleasi motive sa se teama de casatorie.Doar ca femeile depindeau mai demult de barbati si poate ca si acum mai pastram unele urme de la stramosii nostri.Barbatii,care in cele mai vechi timpuri erau vanatori si in ziua de azi au tendinta de a cuceri noi teritorii.O casatorie ar insemna ingradirea libertatii,multe responsabilitati,micsorarea veniturilor.De aceea majoritatea prefera sa fuga.Eu am intalnit si cealalta categorie de barbati,care vor sa se casatoreasca cat mai rapid cu persoana iubita,pentru ca asta ar insemna sfarsitul tuturor geloziilor si temerilor ca iubita lor ar putea gasi un candidat mai bun.

6 comentarii:

Eleonora Lisnic spunea...

Părerea mea este că, în general, bărbaţii, la fel ca femeile, se tem să nu greşească în alegerea lor, nu că le-ar fi teamă de căsătorie.
Oricum, fiecare dintre soţi ar trebui să-şi păstreze individualitatea şi obiceiurile bune, tabieturile care nu fac rău celuilalt, să nu încerce să-l transforme pe călălalt în supus şi slugă.

Kahlil Gibran despre căsătorie:
“Iubiţi-vă unul pe altul, dar nu faceţi din iubire o legătură:
Mai bine lăsaţi o mare mişcătoare între ţărmurile sufletelor voastre.
Umpleţi-vă unul altuia cupele, dar nu beţi din aceeaşi cupă.
Daţi-vă unul altuia din pâinea voastră, dar nu mâncaţi din aceeaşi felie.
Cântaţi şi dansaţi împreună şi fiţi bucuroşi, dar fiecare din voi să fie singur,
Asemenea strunelor lăutei care stau singure, deşi vibrează cu aceeaşi muzică.
Dăruiţi-vă inima unul altuia, dar nu spre păstrare,
Căci numai mâna Vieţii vă poate încăpea inimile.
Şi staţi împreună, dar nu prea aproape unul de altul.
Căci stâlpii templului stau la distanţă unul de altul,
Iar stejarul şi chiparosul nu cresc unul în umbra celuilalt.”

Diana Slavu spunea...

Prin faptul ca barbatilor le e teama ca alegerea lor sa nu fie una gresita ajung sa le fie teama si de casatorie.Am ajuns la concluzia asta in urma unor discutii cu anumiti reprezentanti ai sexului masculin

Cachorro Louco spunea...

Diana : O casamento na minha opiniaõ é uma busca de uma vida melhor par muitas pessoas ,e para algumas é uma fuga de suas vidas tristes e vazias .Casei duas vezes e estou descasado no momento ,tenho tres filhos e penso que fui feliz embora os casamentos acabaram .Talvez eu case de novo porque não tenho medo de sofrer as dores que o amor nos traz.
Beijos

Diana Slavu spunea...

Cachorro, e muito bem que você não estava com medo ,quando você se casar ,mas a maioria dos homens têm medo do casamento justamente por isso,de modo a não deixar ou não ser forçado a sair.

Adi spunea...

Nu se tem de insuratoare. Se tem de lipsa libertatii. Inlocuieste "iubire"(cand te referi la femei) cu "libertate"(cand te referi la barbati) si ai rezolvat misterul barbatilor:D Si dupa ce ai rez. misterul asta, viata devine super boring:)) No challenge, no more.

Casatoria nu e ceva natural pentru barbati. E o conditionare sociala, e o structura artificiala creata pentru a fi siguri ca femeile si copiii traiesc in continuare, sunt protejati.

"u am intalnit si cealalta categorie de barbati,care vor sa se casatoreasca cat mai rapid cu persoana iubita,pentru ca asta ar insemna sfarsitul tuturor geloziilor si temerilor ca iubita lor ar putea gasi un candidat mai bun."
Ei cred ca nu o sa isi gaseasca o tipa mai buna pt. ei si le e frica sa aiba ceea ce au. E o atitudine bazata pe frica. Daca isi mentin atitudinea asta, e foarte probabil sa ia decizii proaste pe viitor:)

Gandurile noptii spunea...

interesant blog
tine-o tot asa
lanoapte.ro