sâmbătă, 19 septembrie 2009

Cum sa raspundem cand ceilalti ne descurajeaza?

Tot timpul cand aspiram la ceva, se gaseau persoane care sa-mi spuna ca nu voi putea atinge acel tel.Unii imi ziceau ca nu voi fi in stare sa sofez ,pentru ca fetele sunt mai slabe la condus,altii ziceau ca nu voi face fata la Facultatea de Drept pentru ca e foarte greu,ca nu sunt in stare de unele lucruri,ca nu voi reusi.Si uite ca majoritatea scopurilor mi le-am atins, pentru ca eram surda la ce ziceau altii.De aceea o sa postez o parabola din care poti invata multe.Si niciodata n-o sa ma mai ghidez dupa sfaturile altora,pentru ca ei sunt cei incompetenti cand afirma ca nu poti face un lucru.

" Trei iepurasi se plimbau prin padure. La un moment dat unul dintre ei cade intr-o groapa destul de adanca. Cei doi iepurasi de pe margine au inceput sa strige:
- Vai, acolo o sa ramai, nu o sa reusesti niciodata!
Iepurasul cazut in groapa incepu sa se cazneasca sa iasa. Incepu sa se zbata si sa se agate de margini in dorinta disperata de a iesi din groapa. Cei doi iepurasi ramasi la suprafata, niciodata nu mai vazusera un asemenea necaz si erau siguri ca iepurasul cazut nu o sa reuseasca niciodata, astfel ca au inceput sa-i spuna iepurasului:
- Nu o sa reusesti niciodata!
Pe masura ce iepurasul incerca mai mult, ei repetau acelasi lucru, ei se agitau si mai tare si ii spuneau ca nu o sa reuseasca niciodata!
Dupa zeci de minute in sir de strigaturi si incercari, iepurasul reusi sa iasa.
O asa grozavie iepurasii nu mai vazusera pana atunci si-l intrebara:
- Vai iepurasule, dar cum ai reusit?
- Am reusit!
- Ai reusit, dar cum?
- Am reusit!
- Mai iepurasule tu nu intelegi ce spunem?
- Am reusit si va multumesc pentru incurajari, fara voi nu as fi reusit niciodata!

Iepurasul nostru cel cazut in groapa era surd. El nu auzise cuvintele nici o clipa si a intrepretat strigatele si agitatia de pe marginea gropii drept incurajari. Iepurasul nostru nu ar fi reusit niciodata daca ar fi auzit descurajarile de pe margine."

Morala: Trebuie sa fii surd atunci cand ceilalti te descurajeaza si sa interpretezi orice gest ca pe o incurajare si sa continui sa perseverezi in a-ti atinge obiectivele.

4 comentarii:

Eleonora Lisnic spunea...

Bine faci că-ţi vezi de drumul tău. Aşa s-o ţii! Uneori, îndoiala celor din jur sunt un test pentru dorinţele noastre. :)
Albert Einstein (că-l pomeneai ieri):"Există lucruri care ştim că sunt imposibil de realizat, până când vine cineva care nu ştie acest lucru şi le realizează."

Cachorro Louco spunea...

Diana : Acredito que devemos ser surdos quase todo o tempo de nossas vidas ,porque as pessoas falm conosco apenas para falar ,nunca para dar incentivo à sua vida .Gosto de pessoas que falam coisas positivas ,porque a vida é sempre difícil ,e se quem falar com você não te ajudar é melhor ficar de boca fechada .Só nós sabemois oi que queremos ,e o que é melhor para nossas vidas .Beijos

Simion Alexandru spunea...

Daca aruncam privirea un strop printre cei din jur, ramanem cu un dezgust! Fiecare pentru el, ce e normal, dar intr-o oarecare limita, rautate, snobism, barfe, si care mai de care vrea sa iasa in fata! Esti judecat dupa aparente, apoi te ataca fara sa-ti dai seama, si solutia?! Indiferenta! Nu conteaza ce spun, nu trebuie sa demonstrezi nimanui ceva,doar tie! TOt tu poti face diferenta dintre bine si rau, si daca se merita sa asculti si parerea altora!

Adi spunea...

E apar doar pentru ca u crezi ca ei pot sa apara. Poate chiar te astepti sa fie obstacole si lumea sa iti zica ca nu se poate.

Daca nu le dai 0 importanta, astfel de persoane o sa dispara din viata ta.

Believe it or not: U esti responsabil pt. ei. Si daca ei apar in viata ta e doar pt. ca u vrei ca ei sa apara.