duminică, 1 noiembrie 2009

Indrazneste sa fii diferit!


Daca indraznesti sa fii diferit, lumea te judeca,te condamna sau te marginalizeaza.Ei actioneaza asa din cauza fricii...deoarece ei nu au curajul de a iesi din banal si de a avea initiativa.Daca stai in limitele normalului,in banca ta cum s-ar zice,daca nu atragi atentia, ai parte nu de aprecierea celorlalti ci de acceptarea lor.De ce trebuie sa ne controlam tot timpul actiunile?Ca sa nu ne considere ceilalti intr-un anumit mod,ca sa nu ajungem subiect de discutie si din alte multe motive tampite.
Ceea ce conteaza-nu ce cred ceilalti ci ceea ce crezi tu.Daca esti o persoana integra,cu capul pe umeri,stii ce e bine si ce nu fara sa iti zica altcineva.
De ce ne pasa asa de mult de parerea altora?Lor,oare,le pasa de parerea noastra?Nu cred...
Atunci cand iti doresti un lucru maret,mai greu de realizat,toti vor avea grija sa te anunte ca nu vei fi in stare sa-ti implinesti visul dar niciunul nu va zice "Ai toate sansele sa faci ceea ce doresti"
Asta se intampla pentru ca,genetic, suntem formati sa ii tragem in jos pe ceilalti.Nu vrem ca altii sa realizeze mai multe decat noi si astfel ii manipulam.Le schimbam conceptiile de viata,le diminuam increderea si astfel multi se dau batuti.
Sfatul meu e:
Daca iti doresti ceva,lupta indiferent de circumstante!
Daca primesti un sfat, asculta-ti prima data intuitia si fii atent de la cine il primesti.
Daca cineva iti spune ca nu esti in stare,convinge-te singur.
Daca ai ceva de spus,cu riscul ca vei starni reactii diverse,spune!
Daca ai o idee,pune-o in practica.Chiar daca nu e geniala,acumulezi experienta.

8 comentarii:

Adrian Barbat spunea...

eu nu inteleg de ce cineva isi doreste sa fie normal, de a se incadra intr-un anumit tipar, poate am eu probleme cu capul sau nu vreau sa ma incadrez in turma :).
Bune sfaturile tale ;)

Cachorro Louco spunea...

Diana : Você é o único juiz dos seus atos .Ninguém neste mundo sabe o que é melhor para você do que você mesma .Ha um momento na vida em que precisamos deixar de lado tudo o que nossos pais ensinaram para moldarmos nossa personalidade .Somente nós podemos viajar ao interior de nossa alma e saber o que existe por lá .O que os outros dizem ou pensam a seu respeito não tem a menor importância ,desde que você saiba que está certa
Ser normal é somente uma idéia sem valor ,porque ninguém é totalmente normal ,e também porque não se sabe exatamente o que é ser normal
Desculpe se isto é meio confuso ,mas é assim que penso .
Beijos

Diana Slavu spunea...

Adrian, ai dreptate..dar sa stii ca majoritatea nu vor sa iasa din tipar si chiar te 'judeca' daca tu esti diferit.

Adrian Barbat spunea...

Pe mine sincer nu ma mai intereseaza daca sunt judecat sau acceptat, eu am invatat in timp ca nu e bine sa judeci pe altii si mai ales actiuniile lor deoarece nu poti sti toate aspectele care ia facut sa actioneze in acel mod.
Iar daca cineva ma judeca il accept deoarece consider ca nu a ajuns la maturitatea necesara pentru a intelege sau accepta fara sa judece.
Bafta la tot si toate ;).

GOTTI spunea...

Am citit. Mi-a placut cum ai pus problema. Punctul meu de vedere : fiind fiinte sociale, traim printre semenii nostrii. Parerea lor conteaza. Fie si daca toata lumea sustine o prostie, pentru a nu fi izolat (sta in firea oamenilor sa il izoleze pe cel ce face nota discordanta- vezi geniile neintelese ce au fost catalogata la vremea lor ca fiind nebuni), spune ca ei si actioneaza ca tine. E nevoie de tact in tot ce faci atunci cand vine vorba de rel interumane....mai ales cand e vorba de o societate dificila ca cea romanesca. In UK am vazut o total alta atitudine. Mai multa toleranta dar care venea la pachet cu la fel de multa indiferenta. Eu ii judec pe ceilalti si accept sa fiu judecat insa nu condamn pe nimeni. Folosesc termenul de "a judeca" in sensul de a rationa o situatie sau o atitudine. E dreptul meu dobandit odata cu inteligenta. Insa nu voi da un verdict decat in situatiile care ma privesc. Una peste alta...felicitari pentru idee. Mi placi.

Diana Slavu spunea...

Gotti,sunt perfect de acord cu ceea ce ai scris si am remarcat ca dai dovada de maturitate si inteligenta.Multumesc pt. felicitari:)

lumina cerului spunea...

prezinti idei care ne sufoca pe noi toti, dar pe care nu avem curajul a le spune public, din exact aceasta frica de a fi judecati. tu insa ai curajul. cat despre sfaturile tale: foarte bune. eu as mai spune insa sa vorbesti cu oricine, sa primesti toate sfaturile, iar inainte de a-ti exersa ideile, sa exersezi catalogarea a ceea ce ai aflat de la restul. adica sa-ti antrenezi perspicacitatea.

Diana Slavu spunea...

nici macar eu nu am curajul suficient:)